International VAT Manager - Amsterdam

Ben jij volledig thuis in de internationale handel, vaktechnisch sterk op het gebied van de internationale btw en heb jij gevoel bij het optimaliseren van supply chain modellen? Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega binnen ons International VAT team.

  • Vestiging: Landelijk
  • Dienstverband: Fulltime

Over de functie

Het International VAT team heeft een landelijke dekking en maakt onderdeel uit van de Btw-Adviesgroep van Baker Tilly Berk. Binnen dit team ga je aan de slag gaan met projecten en vraagstukken gericht op ketentransacties, import/export structuren en de internationale holdingproblematiek. Deze projecten voeren wij uit voor internationale distributiebedrijven, Europese productiemaatschappijen, maar ook bijvoorbeeld voor US bedrijven die de Europese markt willen verkennen. In deze rol zul je met verschillende vakgebieden in aanraking komen, zoals het gebruik van douaneregelingen, Europese btw-aspecten en (software)ontwikkelingen gericht op VAT compliance. 

De samenwerking met de VAT/GSTmanagers van de buitenlandse kantoren uit het Baker Tilly International netwerk (met name US, Duitsland, UK en Dubai) is intensief. Het International VAT team heeft hierbij wereldwijd een centrale rol en initieert tevens business development activiteiten op het gebied van Indirect Tax binnen het netwerk.

Wij zoeken een energieke manager met een commerciële houding die zich verder wil specialiseren op internationaal btw gebied en helpt met de begeleiding van junioren in ons team. Je communiceert voornamelijk in het Engels en bent mede verantwoordelijkheid voor de verdere uitbouw van de internationale praktijk. De functie is daarom zeer geschikt voor een manager met een sterke ambitie om door te groeien binnen onze organisatie.

Wij willen graag met jou kennismaken als jij:

  • Een afgeronde HBO of universitaire opleiding hebt op het gebied van fiscaal recht of fiscale economie.
  • Over ten minste 4 jaar relevante werkervaring beschikt in de internationale btw-praktijk.
  • Affiniteit hebt met internationale opdrachten.
  • Verantwoordelijkheid wilt dragen voor een deel van onze internationale praktijk en de ontwikkeling daarvan.

Ons aanbod 
Werken bij Baker Tilly Berk betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert van prima arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto, Iphone 7 en Macbook Pro en 32 vakantiedagen.

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan direct via deze site. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Liever eerst meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Roderick Knipsael, Senior Indirect Tax Manager (r.knipsael@bakertillyberk.nl, 0652759970).

 

 

print